Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Можете очистити целу кућу са једним производом, вероватно га већ имате у кухињи

За чишћење куће често вам уопште нису потребни скупи производи, само треба посегнути за оним што већ имате у кухињи.

Сигурно сте чули да је бело сирће један од најбољих производа за чишћење дома, а заиста постоје многе области у кући које може ефикасно и брзо очистити. Погодан је за редовно чишћење где ће брзо прскање разблаженог раствора сирћета спречити накупљање мрља, прљавштине и чађи, као и за дубинско чишћење једном месечно када желите да се решите буђи и каменца.

Идеално за дубинско чишћење

Тако бело сирће може веома добро да очисти микроталасну пећницу. У посуду за микроталасну пећницу додајте пола шоље сирћета и једну шољу воде. Затим посуду ставите у микроталасну на највишу температуру пет минута, а затим оставите унутра док се не охлади. Након тога, можете једноставно обрисати унутрашњост и сви непријатни мириси би требали нестати. Бело сирће је такође идеално за дубинско чишћење фрижидера. Једноставно попрскајте полице и унутрашњост и обришите крпом од микровлакана. На овај начин ћете дезинфиковати простор, растворити прљавштину и уклонити непријатне мирисе, а ваш фрижидер ће бити темељно очишћен без оштећења хране од јаких хемикалија.

Такође можете ефикасно очистити котлић, јер сирће због своје високе киселости може да разгради калцијум карбонат који ствара каменац. Бело сирће такође делује као природно дезинфекционо средство за неке бактерије у домаћинству. Најједноставнији начин за уклањање каменца је коришћење раствора сирћета помешаног са водом. Ову мешавину прокувајте у котлићу и оставите да одстоји неко време да се разбије и скине каменац. Препоручује се да то радите једном месечно како бисте спречили будуће накупљање.

Довољна је крпа

Прозори и стаклене површине се врло брзо запрљају, а производи за њихово чишћење су скупи. Али зато можете направити природни раствор сирћета и воде у односу 1:1. Прозоре добро попрскајте раствором и обришите, а ако су јако запрљани поновите поступак још једном. Теписи се такође врло често и веома брзо прљају, а ако се нешто пролије по њима, потребно је брзо реаговати како не би било мрља које је тешко сакрити. За чишћење тепиха препоручује се да га попрскате белим сирћетом и оставите пет минута да почне да се отапа, а затим обришите мрљу белом крпом или папирним убрусом. Поновите поступак ако је потребно, а затим исперите мокром крпом и мало течности за прање судова.

Добро за уклањање непријатних мириса

Ако сте се питали како да очистите остатке са беле фуге и плочица у купатилу или кухињи, сирће ће вам такође помоћи. Можете попрскати бело сирће и трљати га крпом, или можете помешати сирће са содом бикарбоном да бисте направили пасту која ће уклонити чвршће наслаге прљавштине. Оно што је потребно редовно чистити је и плоча за кување, јер се мрље од хране много лакше уклањају када су свеже, па након сваке употребе шпорет попрскајте раствором сирћета и воде, а затим га обришите крпом. Бело сирће је такође савршено за уклањање непријатних мириса из лавабоа, као и за уклањање мрља од пасте за зубе у лавабоу. Само треба да га помешате са содом бикарбоном и пилингом да би ваш судопер и умиваоник изгледали као нови. Сипање мале количине чистог белог сирћета у одвод такође може помоћи у растварању накупљеног каменца.

Kako uštedeti vodu i struju prilikom čišćenja kuće?

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке