Почетна > Бизнис
Бизнис

Морган Стенли креће с новом рундом отпуштања

Очекује се да ће див са Вол Стрита, инвестициона банка „Морган Стенли“ започети нову рунду отпуштања запослених широм света у наредним недељама, јер растућа инфлација и економски пад задају ударац склапању послова, рекла су за Ројтерс три извора упућена у план.
Фото: WikimediaCommons/Icc1977

Према њиховим речима, банка је направила листу вишка запослених у азијско-пацифичком региону, на којој су углавном људи из тимова фокусираних на послове у Кини. Саговорници британске агенције су одбили да буду именовани јер су информације поверљиве.

Део отпуштања ће се односити и на тимове који раде на тржиштима капитала у Хонг Конгу и континенталној Кини, а један од извора је рекао да ће откази погодити више од 30 запослених у банчином тиму за технолошко инвестиционо банкарство у азијско-пацифичком региону.

Смањење радне снаге у азијско-пацифичком региону биће веће од годишњег природног одлива запслених у том региону, а коначна одлука о обиму смањења тек треба да буде донета, и вероватно ће представљати низак једноцифрени проценат од укупне радне снаге „Морган Стенлија“ на глобалном нивоу.

Ова банка, која је на крају трећег квартала имала 81.567 запослених широм света, према документацији компаније, одбила је коментар.

Због погоршања изгледа за склапање и финансирање послова, више инвестиционих банака ради на плановима о гашењу радних места. Голдман Сакс је септембру отпустио део особља након двогодишње паузе с таквом праксом током пандемије, а Дојче банка је у октобру такође поделила отказе у организационим деловима своје јединице за инвестиционо банкарство, наводи Ројтерс.

Инвеститор из Емирата купио 43,4 одсто Фортенове од Сбербанке

Преузмите андроид апликацију.