Почетна > Свет
Свет

Монголија: Папа позвао све религије да живе у слози и избегавају фундаментализам

Папа Франциско одржао је данас мису у главном граду Монголије, Улан Батору, позивајући све религије да живе у слози и избегавају идеолошки фундаментализам који подстиче насиље.
Фото: Танјуг/AP Photo/Andrew Medichini

Папа је одржао мису у Степе арени и то је најважнији верски догађај током његове посете Монголији, у којој су већина становника будисти, а има само 1.450 католика.

Папа је током мисе себе назвао једним од „скромних наследника“ древних школа мудрости и цитирао Буду, који је рекао да се „мудар радује давању“, напомињући да је слично говорио Исус – да је боље „давати него примати“.

Миси је присуствовало неколико будистичких монаха, а папа је говорио на монголском, енглеском и италијанском језику.

„Религије су позване да понуде свету хармонију коју технолошки напредак сам по себи не може дати“, рекао је папа након што је саслушао обраћања представника монголских будиста, муслимана, евангелиста, православаца, јудаиста, мормона, хиндуиста, шинтоиста, бахаиста и шамана.

Папа Франциско је током посете Монголији хвалио верске слободе у тој земљи.

У Монголији има само 1.450 католика, већина од девет монголских католичких заједница је у главном граду, а једна у удаљеној области има само око 30 чланова и црквених службеника.

Meksiko postavio ostatke Berlinskog zida na američko-meksičkoj granici

Преузмите андроид апликацију.