Почетна > Србија
Бизнис Србија

Момировић: Интегрисањем граничних прелаза до веће спољнотрговинске размене

 Морамо додатно убрзати процедуре када је у питању интегрисање граничних прелаза Рача и Вардиште, што би у значајној мери допринело повећању спољнотрговинске размене Републике Србије и Босне и Херцеговине са Србијом, изјавио је данас министар трговине Томислав Момировић.
Фото: Танјуг/Јадранка Илић

Момировић се састао са министром спољне трговине и економских односа БиХ Сташом Кошарцем и навео да је разговарано како да додатно ојачамо сарадњу и унапредимо спољнотрговинску размену Србије и БиХ.

„Један од начина у том правцу је заједнички рад на даљем ширењу регионалне економске иницијативе ‘Отворени Балкан’. која већ показује одличне резултате. Иницијатива ‘Отворени Балкан’ је повећала обим трговинске размене између земаља чланица за готово 30 одсто“, рекао је Момировић, саопштено је из Министарства.

Навео је да је са колегом Кошарцем разговарао о заједничкој организацији конференције у Сарајеву, на којој ће учествовати ресорни министри из земаља чланица иницијативе „Отворени Балкан“, али и привредници и политички субјекти из Републике Српске и Федерацији БиХ.

„Желимо да разговарамо о перспективама и предностима „Отвореног Балкана“ и видимо нове чланице у њој како би цео регион економски напредоваа“, истакао је Момировић.

Министар спољне трговине и економских односа БиХ Сташа Кошарац, истакао је да су се договорили да у Сарајеву буде одржана конференцију на коју ће бити позвани ресорне министре из Србије, Северне Македоније и Албаније.

„Заједнички циљ нам је да са представницима коморског система у Републици Српској и Федерацији БиХ разговарамо о перспективама и предностима ‘Отвореног Балкана'“, рекао је министар Кошарац после састанка.

 

Uroš Kandić: Od utorka prijave za novih 100.000 turističkih vaučera

Преузмите андроид апликацију.