Почетна > Бизнис
Бизнис

МО: Представљена разноврсна туристичка понуда Војне установе Тара

Војна установа „Тара“ и ове године наставља да у својим одмаралиштима нуди разноврсну туристичку понуду са бројним садржајима за децу и одрасле, а већ трећу годину заредом понуда је богатија излетом „Тара сафари“, јединственим ужитком за све заљубљенике у активан одмор, саопштило је Министарство одбране.
 Фото: Танјуг/ Министарство одбране и војске Србије/ bs

Излет се истиче својом аутентичношћу и атрактивношћу и пружа могућност свима да упознају бројне видиковце и скривене пределе планине на које се тешко може стићи без водича. Реч је о комбинацији вожње војним камионима ТАМ 110 и ТАМ 150 и планинске шетње.

„Тара сафари“ је одличан начин за упознавање скривених лепота најпитомије српске планине, што потврђује и Лазар Лазаревић из Војне установе „Тара“.

„Тура ‘Три тајна видиковца’ подразумева најпознатије видиковце као што су Соколац, Ослуша и Оштра стена. Пројекат је замишљен тако да гостима пружимо могућност да у пратњи наших искусних туристичких водича посете оно што индивидуално сигурно не би. Други сафари који се издваја је „мини сафари“ и он обухвата пешачење до језера Јаревац и кратку вожњу војним камионима којим долазимо на предео Борово брдо, где је организован ручак у природи“, рекао је Лазаревић.

Он је истакао да ручак припремају њихови искусни кувари и то на лицу места, у природи, користећи војну покретну кухињу, што је јединствен доживљај који у Србији пружа само „Тара сафари“.

Додаје да у току летње сезоне ВУ „Тара” организује и бројне друге излете, како за госте хотела, тако и за све заинтересоване, водећи се пре свега жељом да посетиоце мотивишу да што више времена проведу у природи, уживајући на свежем ваздуху и у рекреацији у природним лепотама Таре.

Током организованих тура минибусом обилазе се локалитети који су познати у западној Србији, а у оквиру хотела „Оморика“ постоје и бројни спортски терени.
„Идемо до Митровца, Бајине Баште, обилазимо популарну кућицу на Дрини, идемо до манастира Рача и свакако саветујем свим гостима који дођу на Тару, независно од тога да ли бораве у нашим објектима, да се пријаве и да са нама упознају ове лепе пределе“, рекао је Лазаревић.

Представљајући хотеле „Оморика“, „Бели бор“, коначиште „Јавор“ и националне ресторане „Јавор“ и „Јеремичак“ истиче да је и ове сезоне, као и претходних година, настављен тренд унапређења туристичке понуде.

„Наш хотел „Оморика” располаже великим полуолимпијским базеном, имамо куглану, сауну, теретану и гости који дођу на седам, 10 или више дана сваког дана могу радити нешто другачије, имаће употпуњено време и свакако ће уживати. Овај крај је познат по домаћој храни, без адитива, ту су и чувене посластице, наша шампита, то је једна од наших првих посластица и у понуди је откако је саграђен хотел 1977. године. Имамо и наша два ресторана националне кухиње „Јавор“ и „Јеремичак“, свуда је исти стандард и храна је фантастична, то ће потврдити сви који су били раније и који се изнова враћају“, истакао је Лазаревић.

Новина у понуди ове сезоне је експрес ресторан у саставу националног ресторана „Јавор” који је отворен како би посетиоци Таре, који желе да прелепе терасе и сале ресторана замене својим омиљеним местом на планини, могли по повољнијој цени да уживају у укусним и увек свежим традиционалним јелима за понети, наводи се у саопштењу.

CDT PKS i Institut Vinča sutra potpisuju ugovor o saradnji

Преузмите андроид апликацију.