Почетна > Бизнис
Бизнис

ЦДТ ПКС и Институт Винча сутра потписују уговор о сарадњи

Центар за дигиталну трансформацију Привредне коморе Србије (ЦДТ ПКС) потписаће сутра Уговор о сарадњи са Институтом за нуклеарне науке „Винча“, који ће омогућити научницима приступ ИННО-ВЕРСЕ платформи и повезати их са иновацијама и привредом.
Фото: Градске инфо

Како је најављено из ПКС, уговор ће потписати директор ЦДТ-а Предраг Николић и директорка Института за нуклеарне науке „Винча“ Снежана Пајовић.

Додаје се да ово партнерство представља велики корак за ИННО-ВЕРСЕ, јер интеграција са Институтом „Винча“ доноси додатни кредибилитет и снагу платформи.
„Ово је прилика да се ИННО-ВЕРСЕ позиционира као кључни алат за повезивање академске заједнице са индустријом, чиме се омогућава бржи развој и имплементација иновација“, наводи се у саопштењу ПКС.

Подсећа се да је Институт „Винча“, водећи мултидисциплинарни научни институт у Србији, познат по својим значајним доприносима у областима физике, хемије, биологије и многим другим научним дисциплинама, као и да са преко 500 научника и докторанада активно учествује у бројним националним и међународним пројектима, чиме доприноси напретку науке и технологије у Србији и шире.

ПКС објашњава и да је ИННО-ВЕРСЕ дигитална платформа заснована на вештачкој интелигенцији са циљем лакшег и бржег повезивања привреде са најновијим ИТ решењима и да је намењена повезивању не само компанија и стартапа, већ и научно-истраживачких институција како би креирали нове пројекте и послове.

„ИННО-ВЕРСЕ је предвиђен за широки круг корисника, почев од студената и младих истраживача нових технологија, преко научних радника и универзитетских професора до развојних центара унутар компанија, које су у свакодневној трци за унапређењем конкурентности и тржишних позиција“, наводи се у саопштењу.

NBS: Stopa kontracikličnog zaštitnog sloja kapitala za Srbiju ostala nula odsto

Преузмите андроид апликацију.