Почетна > Србија
Србија

Много се гради, а цене не падају – највише станова купљено у Новом Саду

Иако је криза, тржиште некретнина не посустаје – и даље се много гради, а цене не падају.
Фото: Градске инфо

У првој половини године промет непокретности за четвртину је већи него у истом периоду прошле године, саопштава Републички геодетски завод.

У куповину некретнина уложено је 3,6 милијарди евра, а готово две милијарде потрошене су за станове, највише у Београду.

Због рата у Украјини и инфлације банке пооштравају монетарну политику и новац мора бити скупљи наредних бар годину две, кажу банкари.

„Свако ко узима данас кредит било који мора да зна да постоји могућност да ће у наредном периоду каматна стопа да благо расте и да ви у вашем кућном буџету увек имате тих неких пет, десет, 15 евра које бисте морали да имате да издвојите за плаћање рата“, објашњава Владимир Васић, секретар Удружења банака Србије.

Новина је, с обзиром на могуће несташице енергената, да купци радије бирају станове који нису повезани на централно грејање.

Од јуна до септембра највише станова продато је у Новом Саду, најскупља гаража на Копаонику за 48.000 евра. Слично је коштала и у „Београду на води“, који је и даље рекордер са станом чији је један квадрат коштао 9.500 евра.

Вучић: Једва чекам да дођем у Јасеновац и положим цвет

Преузмите андроид апликацију.