Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Многима омиљена летња ужина: Како се спрема кувани кукуруз?

Сезона кукуруза увелико траје, па уколико нисте до сада уграбили прилику да припремите овакву ужину, сада је право време за то.
Фото: Pexels/Neosiam

Кувани кукуруз се припрема веома лако и брзо, па вам неће одузети пуно времена, а уживаћете у укусу.

Како кувати кукуруз?

Све је поприлично једноставно, а потребан вам је само један састојак – кукуруз. У истој шерпи можете да кувате онолико кукурза колико може да стане, а да сви буду у води.

Прво одбаците зелену кукурузну љуску и свилу, танке нити које се лепе за сваки клас. Док радите, прокувајте велики лонац воде, а онда следи кување кукуруза.

Додајте кукуруз у кључалу воду и кувајте, без поклопца, док зрна не постану мекана и златна. Време кувања кукуруза варира у зависности од много фактора, али пре свега, од тога да ли је млад, или зрео. Оквирно је то око 15-20 минута за млад кукуруз и око 40 минута за онај који је већ зрео.

Nemate prezle pri ruci? Otkrivamo vam pet iznenađujućih zamena za ovaj sastojak!

Преузмите андроид апликацију.