Шампињоне можете да припремите на хиљаду начина и у сваком ћете подједнако уживати.
Ако нека намирница може да промени толико улога у јелима и опет да заведе својим укусом, то су онда ове печурке. Можете да их додате сосовима, ставите на пицу, припремите у вариву, са пиринчем или месом.
Припремање јела од печурака није тешко јер генерално овом поврћу није потребно много времена за кување или пржење. Многи кувари препоручују да се ољуште, али да ли је то заиста неопходно или правимо велику грешку?
Како ово поврће уме тешко да падне на желудац, многе домаћице верују да им треба скинути површински слој да би се олакшало варење. Међутим, то није истина. Чишћење печурака треба да буде посебно пажљиво, јер оне имају врло осетљиву површину. Неки кувари препоручују да се печурке не перу јер имају способност да упију воду, што нарушава њихов укус и продужава време кувања. Печурке је најбоље пажљиво очистити меком четком, сувим сунђером или кухињским убрусом, пише стварукуса.рс.
Печурке су веома осетљиве, уколико се не чувају на оптималној температури, брзо се покваре, а када им истекне рок могу бити изузетно опасне по здравље.
Рок трајања печурака је прилично кратак, могу свега два-три дана да се чувају у фрижидеру, али је претходно потребно да буду адекватно припремљене. Ставите их у папирну кесу, а затим у већу пластичну коју ћете пробушити на неколико места, како би могле да дишу.
Преузмите андроид апликацију.