Ugljeni hidrati nakon stajanja i hlađenja imaju niži glikemijski indeks, tako da ćete se duže osećati sitima.
Mit o ugljenim hidratima koji sabotiraju bilo koju dijetu je zapravo samo to, mit.
Iako nije dobro potpuno eliminisati bilo koji hranljivi sastojak, način na koji ih konzumirate čini ogromnu razliku.
Sledeći put kada poželite hleb ili testeninu, možete ih jesti bez osećaja krivice, jer, sve je u tome kako se serviraju.
Glikemijski indeks je način klasifikacije ugljenih hidrata na osnovu toga koliko brzo ih varimo. Hladni ugljeni hidrati imaju niži indeks, pa se duže osećamo siti.
Hrana sa nižim glikemijskim indeksom može pomoći u gubitku težine.
Takođe može zaustaviti skokove i padove šećera u krvi koji dovode do gladi i prejedanja. Umesto da sipate vrući krompir ili testeninu, razmislite o tome da ih pustite da se ohlade.
Rezultat će biti da ćete se duže osećati siti i zadovoljni. Kuvanje prethodnog dana takođe pomaže, a takođe može biti korisno u pripremi obroka za nedelju dana, olakšavajući život kada ste na dijeti ili samo želite brz i lak obrok.
Ako i dalje želite da pazite na unos ugljenih hidrata, možete napraviti neke jednostavne promene koje će vam takođe pomoći da izgubite težinu.
Preuzmite android aplikaciju.