Почетна > Нови Сад

Културна сцена Нови Сад

Миша Мајски и Војвођански симфонијски оркестар

Традиционални новогодишњи гала концерт Војвођанског симфонијског оркестра један је од омиљених догађаја код наше публике.
Фото: PrtSc/muzickaomladina.org

Увек пажљиво бирани солисти и репертоар, прилагођени свечаној, празничној атмосфери већ су довољни разлози да се овај концерт не сме пропустити.

А ове године посебно, јер солиста на најављеном гала концерту, Миша Мајски, један је од највећих виолончелиста света, а у Нови Сад долази први пут.

Концертом ће дириговати маестро Александар Марковић, шеф-диригент Војвођанског симфонијског оркестра.

На програму су дела Петра Иљича Чајковског.

Фантастична каријера Мише Мајског испуњена је сарадњама с изванредним уметницима, као што су Марта Аргерич, Раду Лупу, Гидон Кремер, Јуриј Башмет, Максим Венгеров, Зубин Мехта, Михаил Плетњов, Леонард Бернстајн, Владимир Ашкенази, Данијел Баренбојм и оркестрима међу којима су Бечка, Лондонска и Израелска филхармонија, Руски национални и Европски камерни оркестар. Богата дискографија Мише Мајског обухвата велики број компакт дискова за кућу „Deutche Grammophon“, са којом је потписао ексклузивни уговор. У дуу са пијанисткињом Мартом Аргерич снимио је сонате Баха, Шуберта, Франка и Дебисија, као и комплет Бетовенових соната, издање које је освојило награду „Diapason d’Or“ и било номиновано за награду „Grammy“.

Миша Мајски рођен је у Летонији. Његов професор је био велики Ростропович који га је описао као најталентованијег музичара данашњице, који својим свирањем сједињује поетичност израза, изузетан темперамент и бриљантну технику. Након преселења у Израел креће његова раскошна концертна активност која обухвата наступе у готово свим крајевима света и најтраженијим музичким центрима – Лондону, Паризу, Берлину, Бечу, Њујорку, Токију…

Koncert u čast Vlade Divljana

Преузмите андроид апликацију.