Почетна > Нови Сад
Актуелно Нови Сад

Милош Вучевић за Градске инфо: „За разлику од њих, ја сам одрастао на Шодрошу!“ (ВИДЕО)

На отварању Сентадрејског парка, имали смо прилику да разговарамо са градоначелником Милошем Вучевићем, где смо сазнали на какве пројекте је поносан и који су то наредни кораци по питању остваривања нових пројеката и зелених планова.

За Градске инфо, градоначелник Милош Вучевић је рекао да је одрастао у Улици Цара Душана и да је своје дечачке дане проводио на Шодрошу, те да успомене из раног детињства памти по одласцима на Дунав и Шодрош.

„Знао сам где су се одређивале позиције за пецање, клизање и за пливање“, рекао је Вучевић.
Фото: Градске инфо

У току разговора, градоначелник је нагласио да град очекује изградњу још неколико капиталних инвестиција попут обилазнице и спајања булевара Европе са Фрушкогорским коридором, мостова, ауто-пута према Зрењанину као и наставак брзе пруге према Мађарској.

Развијањем инфраструктуре на такав начин, драматично се мења стање у граду, на шта је градоначелник веома поносан, он је рекао да су се у врло изазовном времену, успешно прикупиле финансије за наведене пројекте, те да су због тога досадашњи успеси још већи.
Фото: Градске инфо

Као предлог Генералог Плана града Новог Сада за озелењавање града, је да се за 180 хектара, посади више зелених површина него што тренуто постоји, истиче Вучевић.

Иако тешко схватамо тежину данашњице и данашњег обезбеђивања средстава за изградњу инфраструктуре, можемо приметити да су такви пројекти неопходни за развој града, другог по величини у Србији.
Фото: Градске инфо

Оно што додатно доприности квалитету живота у Новом Саду јесу два значајна пројекта „Европска престоница културе Нови Сад 2022“ и „Омладинска престоница Европе“.

„То је нешто што ће заувек писати у личној карти града и чиме ће Нови Сад моћи да се легитимише у будућности“, за Градске инфо, рекао је Вучевић.
Фото: Градске инфо

Otvoren Sentandrejski park na Klisi – ekologija na prvom mestu! (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.