Почетна > Нови Сад
Актуелно Нови Сад

Отворен Сентандрејски парк на Клиси – екологија на првом месту! (ВИДЕО)

Отворен је нови Сентандрејски парк у Приморској улици на Клиси, а такав назив је добио на основу спроведеног гласања.

На отварању су присуствовали градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и генерални директор компаније НИС Кирил Тјурдењев.

Заједно са председником еколошког удружења „Зелени сад“ Милошем Станојевићем, носиоцем пројекта, обишли су нову парковску површину и учествовали у симболичној садњи нових садница.

За званице и све присутне, уприличена је и ревијална кошаркашка утакмица најмлађих представника Кошаркашког Савеза Србије, док је на дечијим игралиштима организован богат програм анимације за најмлађе.

Вредност пројекта износи 13,5 милиона динара, а реализован је у оквиру НИС-овог програма друштвене одговорности „Заједница заједно“.

У сарадњи са Удружењем „Зелени сад“ са ЈКП „Градско зеленило“, Градском управом за заштиту животне средине и ЈВП „Воде Војводине“ Нови Сад, житељи овог дела града добили су модеран парк.

У свом саставу, парк садржи: дечје игралиште, спортске терене и теретану на отвореном, као и урбани мобилијар.

Постављена је и соларна расвета и паметна клупа које ће користити обновљиве изворе енергије, док су у циљу озелењавања парковске површине засађене аутохтоне врсте лишћарског и четинарског дрвећа.
Фото: Градске инфо

„Сваке године са компанијом НИС заједно организујемо бар један пројекат, а у претходној деценији смо реализовали бројне активности из различитих друштвених области. У пројекту „Заједници заједно“ у 2021. години смо се фокусирали на област заштите животне средине, а резултат видимо данас, у уређеној парковској површини и спортским теренима у Приморској улици. Хвала Нафтној индустрији Србије на томе што сваке године издвајају део свог профита и враћају га заједницама у којима послују. Нови Сад је, као седиште компаније у нашој земљи, природно високо позициониран на тој мапи инвестиција. Сентандрејски парк има велики значај за житеље, не само Слане баре где се налази, већ и Клисе и Видовданског насеља. Неискоришћена и потпуно неуређена површина, данас је добила прави квалитет и садржај, јер је на парцели од око три хектара примењена најсавременија технологија и постављен модеран урбани мобилијар, уз нове засаде дрвећа и зеленила. Хвала Удружењу „Зелени сад“ на чију смо иницијативу ово реализовали са компанијом НИС и свакако ћемо наставити да реализујемо овакве пројекте заједно са цивилним сектором“, рекао је градоначелник Милош Вучевић.

Фото: Градске инфо

Miloš Vučević: Početak izgradnje podzemnih garaža!

Преузмите андроид апликацију.