Почетна > Бизнис
Бизнис

Миљановић: Твитер ће се развијати до суперапликације

Нови власник Твитера Илон Маск жели од те платформе да направи супер апликацију, путем које не само да ће моћи да се прате информације већ и плаћају рачуни, купују карте, наручује храна и користи телевизијски и видео материјали, сматра доктор комуникологије Борислав Миљановић, представник Репрезент система.
Фото: Танјуг/Сава Радовановић

Он је за Танјуг рекао да очекује много промена у конструкцији Твитера и да Маск настоји да направи систем слободне комуникације, који ће имати потпуно нови тим запослених.

„Твитер ће се препородити, мислим да ће кренути у прављење новог тима, јер људи које је отпустио морају да се замене“, казао је Миљановић.

Додао је да је Маск најбогатији човек на свету и да је показао да има суперего и жељу да буде најутицајнији, те да му новац ништа не значи и има амбицију да унапреди Твитер, баш као што је одлучио да човечанство одведе на Марс.

Миљановић је казао да се не зна колико ће Маску бити потребно времена да своју идеју спроведе у дело, али да за то има подршку десничара из Америке.

Рекао је да у унапређењу Твитера Маска очекују бројни изазови, како на структурном и техничком нивоу, тако и на пословном плану.

Оценио је да би Трамп сигурно користио Твитер да у међувремену није направио своју платформу и да му је политика изнад бизниса.

Такође, казао је да је проблем Твитера и то што је Дзенерал моторс замрзнуо своје оглашавање на Твитеру, јер су му компанија Тесла и Маск конкуренти у бизнису.

Миљановић је истакао да би за платформу Твитер било добро да се ослободи „армије електронских ботова“, који се у комуникацију укључују путем вештачке интелигенције, што је, оценио је, веома тежак и захтеван посао.

Нагласио је да једино Маск може да изгура промене на Твитеру и изразио задовољство што се оснивач те платформе Џек Дорси „враћа у игру“.

Zapadni Balkan pred investitorima 22. novembra

Преузмите андроид апликацију.