Почетна > Свет
Свет

Милатовић: Црна Гора бира између подела и сиромаштва и ЕУ будућности и развоја

Председнички кандидат Покрета „Европа сад“ Јаков Милатовић поручио је да грађани Црне Горе на изборима 2. априла одлучују између прошлости „са поделама и сиромаштвом“ и будућности са „новим, економским и европским развојем земље“.
Фото: Танјуг/Зоран Жестић

Један од главних циљева, према Милатовићу, треба да буде улазак Црне Горе у Европску унију, а нагласио је и да све везе за земљама Западног Балкана треба снажно унапређивати.

„Морамо да постанемо чланица Европске уније и да, уместо ових 30-40 милиона евра годишње, имамо приступ 200-300 милиона евра годишње. За Црну Гору 2. април је историјски дан, када ћемо сви заједно у прошлост послати политике подела, сиромашта и свих ствари које су биле лоше протеклих 30 година, а отворити врата новом, економском и европском развоју Црне Горе“, истакао је Милатовић током гостовања на РТЦГ.

Он је оценио да је његов резултат из првог круга био „изванредан“ и “ последица добре кампање, добрих порука окренутих будућности“ као и да очекује победу у другом кругу.

Милатовић је изјавио да ће грађани који су подржали кандидате парламентарне већине у првом кругу, у другом подржати заједничку „борбу прозив досадашњег режима“.

Нагласио је да је актуелни председник и његов противкандидат Мило Ђукановић 30 година управљао земљом, а да „ништа није урадио, осим раубовања државног и друштвеног, и стављања у приватне џепове своје и једне мале групе око себе“.

„Невероватно је лицемерно да човек који је својим погубним политикама натерао преко 100.000 људи из Црне Горе да постану дијаспора, да сад те исте људе тренира као резервоаре гласова“, поручио је Милатовић.

На питање о евентуалном мешању других земаља у изборне процесе у Црној Гори, Милатовић је навео да примећује „да Ђукановићу долази подршка од одређених људи из региона“.

Он је рекао и да грађани Црне Горе „знају шта им најбоље треба“, као и да су „неке поделе и трзавице између земаља у региону превазиђене“ и да су потребне „помирљиве поруке и инфраструктурни пројекти на заједничком путу ка ЕУ.“

Кандидат „Европе сад“ рекао је да његов противкандидат у другом кругу прича „само о световима“.

„Ја о платама и економији, Ђукановић о световима, не уме о ничем другом да прича. Управо због њега смо 13 година земља која преговара са ЕУ, земље које су величине Црне Горе, попут Словачке, завршавале су ЕУ процес за пар година. Ђукановићу није било у интересу да Црна Гора постане део ЕУ. Тај човек нас 30 година враћа у неке светове и стално прави неке поделе, прво је протеривао из земље Бошњаке. Јесам ли ја са три године протеривао из Буковице? Па је на ред дошла дискриминација либерала, па Албанаца, па на крају Срба.“

Поручио је да се мора завршити ауто-пут ка Србији, Јадранско-јонски пут, као и да Црна Гора мора да постане чланица ЕУ и да годишње има приступ 200-300 милиона евра, како би „достигла барем животни стандард који је тренутно у Хрватској “

Као најважнији приоритет истакао је спољно-политички и нагласио да све везе за земљама Западног Балкана треба снажно унапређивати.

„Мислим на Цефту, Берлински процес, поздрављам и иницијативе које долазе од земаља Западног Балкана. Имамо границе које врло често уз трошење времена и новца стварају проблем грађанима, посебно у пограничним местима. Немамо више времена за губљење, нас су водили људи који су факултет завршавали са шестицама, превише крали. Црна Гора више нема времена за то“, поручио је Милатовић.

Turski parlament odobrio ulazak Finske u NATO

Преузмите андроид апликацију.