Почетна > Спорт > Кошарка
Кошарка

Мицић: Исписали смо нову историју Ефеса

Српски кошаркашки репрезентативац Василије Мицић изјавио је данас да су он и његови саиграчи из Анадолу Ефеса исписали нову историју тима из Истанбула.
Фото: Танјуг/AP/Darko Vojinovic

Мицић је прошле сезоне био МВП Евролиге, а ове године најкориснији играч фајнал-фора у Београду. Оба пута Ефес је освојио титулу у Евролиги, што је раније био недостижан циљ за турског великана.

Мицић је у Ефес дошао 2018. године када је почео успон екипе под тренером Ергином Атаманом.

„Сви смо дошли у клуб када се он налазио у теском периоду. Мислим да су и у клубу били уморни од сталних промена и покушаја да нешто постигну, а то им није баш полазило за руком. Стално су мењали тренере, играче и опет ниста“, рекао је Мицих у разговору за официјелни Јутјуб канал Евролиге.

Српски кошаркаш додао је да нико из управе клуба није очекивао да Ефес постане сила у европској кошарци.

„И баш кад смо стигли у Ефес, лета 2018. године, мислим да су из управе имали баш мала очекивања.То је управо и био разлог да се више трудимо, а сада да још више славимо и будемо поносни. Мислим да је сваки играч доказао колико вреди. Сви смо овде дошли гладни успеха. И сада, након четири године заједно се заиста осећамо као породица. Мислим да смо исписали нову историју клуба“, закључио је Мицић.

Поред две титуле у Евролиги, Мицић је са Ефесом освојио две титуле првака Турске (2019, 2021) и Куп Турске освојен ове сезоне.


Nikola Jokić konačno odlučio da li će igrati za Srbiju!

Преузмите андроид апликацију.