Почетна > Спорт > Кошарка
Кошарка

Никола Јокић коначно одлучио да ли ће играти за Србију!

Кошаркаш Денвера Никола Јокић играће за репрезентацију Србије на предстојећем Европском првенству, саопштио је Кошаркашки савез Србије.
Фото: Танјуг/AP/David Zalubowski

Јокић је последњи пут за репрезентацију Србије наступио на СП у Кини 2019. године, а наша селекција је тада заузела пето место.

Јокић је са репрезентацијом Србије освојио сребро на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру.

Српски кошаркаш је био најкориснији играч (МВП) НБА лиге 2021. и 2022. године.

„Редовно разговарамо са свим кандидатима, пратимо њихове игре баш као и различите ситуације у којима се налазе при крају веома захтевне клупске сезоне. Нарочито је комплексна ситуација у вези прва два меча који нас очекују, против Летоније и Белгије, и ту је веома важно међусобно разумевање и стрпљење. Оно што је извесно, то је да НБА играчи имају ограничење када је у питању максималан број дана које могу провести са националним тимом током једног лета“, рекао је директор српског мушког националног тима Драган Тарлаћ.


Да ли сте очекивали одлуку Јокића да поново заигра за репрезентацију Србије?
Min votes count should be 1

Он каже да је здравствена ситуација Богдана Богдановића таква да захтева стрпљење.

„Учешће у репрезентативним акцијама везаним за Европско првенство, односно квалификациони прозор у августу је потврдио Никола Јокић, који ће од првог дана када то НБА правила буду дозвољавала бити са националним тимом. Са друге стране, здравствена ситуација Богдана Богдановића је таква да захтева стрпљење. У овом тренутку, најважније је да се он опорави и врати на терен у пуном сјају, а када ће то бити није до краја извесно, јер процене на данашњи дан могу бити само оквирне. Са свим осталим кандидатима смо такође у редовном контакту, пратимо и разговарамо о плановима са заједничким циљем, а то је да наша репрезентација у сваком тренутку буде најјача могућа“, поручио је Тарлаћ.

Србија ће 30. јуна у Риги играти против Летоније у мечу квалификација за Светско првенство, а онда три дана касније наша селекција ће се срести са Белгијом у Нишу.

Крајем августа следи нова рунда квалификација за СП у новоформираној групи где ће се Белгији, Летонији и Србији придружити тимови Велике Британије, Грчке и Турске.

Србија ће потом играти на Европском првенству, које је на програму од 1. до 18. септембра 2022. Наша селекција је у групи са Чешком, Пољском, Израелом, Холандијом и Финском.

Odbojkašice Srbije izgubile od Italije u Ligi nacija

Преузмите андроид апликацију.