Почетна > Нови Сад

Нови Сад Новосадске приче

Мењажа сличица у Католичкој порти коју нико не организује (ВИДЕО)

Како се ближи Светско првенство у Катару, тако расте и еуфорија међу љубитељима фудбала у нашој земљи. У периоду пред старт Мундијала, заинтересованост грађана се манифестује кроз сакупљање сличица и попуњавање „Panini“ албума за Светско првенство 2022. године.

Као и пред свако репрезентативно такмичење и ове године готово све градове у држави тресе грозница Светског првенства и самим тим се рафови са сличицама играча, стадиона, лопти и тимова све брже празне. Није лак задатак сакупити свих 638 сличица, те и поред куповине кесица, просто морате мењати дупликате за оне стикере који вам фале, иначе ће ваш труд бити узалудан.

Оно што је занимљивост јесте да нико не организује овај скуп, не постоји тачан термин, не постоји правило, већ је у питању традиција.
Фото: Градске инфо

Право место за то јесте, сада већ традиционална, мењажа сличица у Новом Саду, то јест у Католичкој порти.

Сваког викенда колекционари свих генерација Новосађана се сакупљају од неких 10 часова ујутру и размењују сличице до поподневних часова. Тамо ћете сасвим сигурно пронаћи сличице које вам фале и много брже ћете успети да сакупите албум. Наравно морате имати позамашан шпил дупликата да би размена била фер и како бисте помогли и некој другој особи да сакупи албум.

На овај догађај долазе родитељи са децом, деке и баке са својим унуцима, али и млади и људи у средњим годинама, који су уз ове и сличне албуме одрастали. Заиста влада једна позитивна атмосфера на мењажи, која се много пута претвори и у дружење.

Фото: Градске инфо

Количина новца која је довољна за попуњавање читавог албума варира. Наиме, када би постојале савршене околности да никада не добије исту сличицу, морате купити 134 паковања, то јесте 12.060 динара. Ипак то је равно немогућем те је 500 купљених кесица нешто реалнија опција што вас изађе 45.000 динара.

Наравно и чланови редакције „Градске инфо“ су фудбалски фанатици и имају свој примерак албума. Посетили смо новосадску мењажу сличицама у нади да ћемо пронаћи оне које нам недостају у колекцији, а како је све то изгледало можете погледати у нашем прилогу.

Pun „Panini“ album može da košta i do 1.000 evra

Преузмите андроид апликацију.