Почетна > Свет
Свет

Пун „Панини“ албум може да кошта и до 1.000 евра

Скупљање сличица фудбалера репрезентација које учествују на Светском првенству у Катару и њихово лепљење у „Панини“ албум, може да кошта у Аустрији и до 1.000 евра.
Фото: Wikimediacommons/Joalpe

Фанови „Панини албума“ и фудбала са великом пажњом отварају свако ново паковање сличица, а посебно се обрадују када добију самолепљиву слику једног од вољених и још недостајућих фудбалера, а велико разочарење када по хиљадити пут добију истог играча, посебно ако се ради о оном који нема вредност ни на размени са другим љубитељима овог хобија.

Паковање са сличица у Аустрији ове године кошта један евро, а поређења ради пред прошло Светско првенство у Русији 2018. стајало је 90 центи.

Ако се узме у обзир драматични раст цена у свим областима живота, раст од 11 одсто у четири године, колико је износио за „Панини“ сличице није велик.

Међутим, ако желите да попуните цео албум, потребно је сакупити 670 разних сличица, које приказују 32 репрезентације и бројне додатне мотиве предстојећег Светског првенства.

Ко има екстремну срећу да никада не добије исту сличицу, мора да купи 134 паковања, што стаје 134 евра.

Али шансе за такву срећу су готово нула.

Код првих пет паковања шанса да су све сличице различите је још 100 одсто, а потом стално опада.

Због тога попуњавање целог албума може коштати и до 1.000 евра.

Срећом, сличице се могу размењивати преко интернета, у школском дворишту…

Ко и на тај начин не може да попуни свој албум има, од 14.октобра, могућност да недостајуће слике наручи и код „Панинија“, али цена још није позната.

Иако се потроше толики новци на албум, за њега се не може много добити ни после много година.

На платформи за продају „Willhaben.at“, на пример, попуњен албум за Светско првенство 1982., које је одржано у Шпанији, продаје се за 375 евра.

„Млађа“ издања, наравно су много јефтинија.

Италијански „Панини“ је први албум стикера издао за Светско првенство 1970.у Мексику.

На идућем Европском првенству 2024., које се одржава у Немачкој, неће постојати партнерство са организатором, па тако ни албум од „Панинија“.

Од тада ће за два следећа Европска првенства албуме штампати амерички произвођач „Топпс“, па је неизвесно да ли остаје исти концепт или ће се нешто променити.

Beč proglašen najboljim gradom za život u 2022. godini

 

Преузмите андроид апликацију.