Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Међународно такмичење „Ватрогасни изазов Петроварадина“ очекује се на Тврђави! 100 такмичара суочиће се да изазовима инспирисаним непредвидивим ванредним ситуацијама

Међународно такмичење „Ватрогасни изазов Петроварадина“, одржаће се на подручју Петроварадинске тврђаве у Новом Саду, 8. јуна од 9 до 15 часова.
Фото: ВСГНС

Ово такмичење окупиће 25 екипа добровољних ватрогасних друштава из земље и региона, са укупно 100 такмичара, који ће се суочити са изазовима инспирисаним непредвидивим ванредним ситуацијама.

Такмичарске вежбе представљају симулацију реалних ситуација са којима се ватрогасци сусрећу у свом раду и нису унапред познате такмичарима.

Упутства за извођење сваке вежбе се добијају по доласку на локацију полигона. По завршетку вежбе преузимају се упутства која ће такмичаре довести до локације наредног полигона.

Ватрогасни изазов Петроварадина има за циљ унапређење вештина добровољних ватрогасаца, јачање самопоуздања, тимски рад, размену искустава међу колегама, промоцију ватрогасне културе, као и подизање свести грађана о томе колико је добровољно ватрогаство битно за локалну заједницу.

Фото: ВСГНС

„Циљ нам је да подржимо и промовишемо рад добровољних ватрогасних друштава, те да подстакнемо развој вештина и знања који су од кључне важности за безбедност наших заједница. Ово је јединствена прилика да се прикључите и подржите нашу мисију“, истакли су из Ватрогасног савеза Града Новог Сада за НС Уживо.

Из овог савеза апелују на све друштвено ангажоване компаније уколико желе да обезбеде финансијску подршку, као и опрему и материјал за такмичење да контактирају запослене у ВСГНС на имејл адресу: dvdpetrovaradin@gmail.com или на број телефона: 065/2520-996.

Profesorka Turkulov iskrena o teškim danima za vreme korone, odnosu sa premijerom Vučevićem – Ovo je njena poruka Novosađanima

Преузмите андроид апликацију.