Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Професорка Туркулов искрена о тешким данима за време короне, односу са премијером Вучевићем – Ово је њена порука Новосађанима

Прва на листи СНС у Новом Саду, проф. др Весна Туркулов, у разговору за Новосадску телевизију, открила је детаље из свог приватног и професионалног живота, поделивши тренутке из тридесетогодишње каријере инфектолога, суочавању са корона вирусом и борби за живот пацијената када о њему цео свет ништа није знао, о зближавању са садашњим премијером Милошем Вучевићем и зашто је подржала листу „Александар Вучић- Нови Сад сутра“.
Фото: PrtSc/Дневник
Трудим се да пре свега будем човек

Како за себе каже, она је мајка, ћерка, сестра, по занимању лекар специјалиста инфектолог, субспецијалиста геронтолог, више од 30 година је запослена у КЦВ и редовни проф. Медицинског факултета, на катедри за инфективне болести.

„Имам 33 године стажа и брига о људима је нама у опису. Када је марта 2020. потврђен први случај ковид инфекције код пацијента из Бачке Тополе, он је из Суботице одмах премештен код нас и био је мој пацијент. Ја сам то схватила као своју обавезу, то је заиста била непозната болест, не само нама већ целом свету. Потпуно неуобичајене клиничке слике, са тешким упалама плућа, заиста је била велика борба. Ја сам то схватила као своју мисију и томе сам се потпуно предала. То је за мене био изазов на неки начин. Трудим се да пре свега будем човек, јако значи пацијентима када им се посвети пажња. Често пацијенти кажу да сам љубазна, али се ја понашам нормално и трудим се да свима укажем помоћ. Током короне, дневно смо имали од 70 до 100 пацијената у амбуланти, плус лежећи пацијенти, а ја их све обиђем. Касније су ми у писмима писали да су осећали неку сигурност када чују звуке мојих корака, њима је значило да неко бди над њима.“

Фото: PrtSc/YouTube/Novosadska televizija
Милош Вучевић је бринуо о сваком

Проф. др Туркулов је нагласила да се у тешким тренуцима у својој вишедеценијској каријери боље упознала и зближила са тадашњим градоначелником Новог Сада, а садашњим премијером Србије, Милошем Вучевићем, ја којег је рекла:

„Милош Вучевић је волео увек о свему да буде информисан, да има најновије информације. Заиста је волео да брине о сваком. Тада сам га и блиско упознала. Могу да кажем да сам била почаствована да будем носилац листе „Александар Вучић- Нови Сад сутра“. Ту политику сам препознала као одговорну, доследну, у коју заиста верујем. Ту су људи који су радохолици, као што сам и ја, политика у којој се ставља човек. И све што се ради, ради се да буде у служби човека“, рекла је Туркулов и додала:

Фото: PrtSc/Дневник

„Рођена сам у Новом Саду и живећи у њему знам које су потребе грађана. Сви смо сведоци да је последњих 10 година много тога урађено у нашем граду и земљи. Град се шири, много људи долази у Нови Сад, он је центар економске моћи, поред Београда. Нама су потребне нове саобраћајнице, мостови, булевари, сведоци смо саобраћајних гужви, да се граде нове школе, игралишта. Обећавам да ћу све учинити да побољшамо здравствени сегмент, да људи што мање чекају прегледе, операције. Нови Клинички центар, који ће бити у функцији у пролеће следеће године, имаће 16 операционих сала и тиме ће бити скраћене листе чекања за неке операције. Што се тиче Новог Сада велики број амбуланти је изграђен, реновиран, велики број клиника КЦВ је реновиран. Пуно је уложено, а током ковид инфекције држава је много уложила.“

Изађите на изборе, препознајте посвећену политику

Проф. Туркулов навела је да Новосађани могу бити поносни на свој град, а посебно је обрадовала једна чињеница.

„Јако сам обрадована податком да је прираштај позитиван, много младих људи долази, много је нових фабрика, волим када ничу лепе зграде, Нови Сад живи. Видим га као град будућности у нашој земљи. Мислим да се Нови Сад високо котира на туристичкој мапи.  Поручила бих суграђанима да изађу на изборе, да препознају одговорну и посвећену полиТику. Ми морамо бити ковачи своје среће, узети судбину у своје руке и одлучити кога желимо да нас води у наредном периоду, а то је „Александар Вучић- Нови Сад сутра“.

A sreda kao i uvek, kao iz bajke! (sreda, 15. maj)

Преузмите андроид апликацију.