Početna > Novi Sad

Kulturna scena Novi Sad

Međunarodni festival za decu i mlade „Novosadske pozorišne igre“

Druge “Novosadske pozorišne igre” biće uistinu neka vrsta geometrije duše, kako kaže naslov jedne od predstava.
Foto: Pozorište mladih Novi Sad

Iz pozorišta saopštavaju kako posetioce očekuju najbolje evropske i pre svega jedinstvene predstave za decu i mlade koje poručuju: „raskošno razotkrivanje sveta kakvog (ne) poznajemo“.

Izuzetnih 12 predstava na sceni Pozorišta mladih koje donose čudesne priče o životu.

Iz Budimpešte dolazi „San letnje noći“, iz Rijeke „Zamrznute pjesme“, iz Celja „Koza na sudu u Višnjoj gori“, iz Banja Luke „Bio jednom jedan lav“, iz Skoplja „Ronja-kćerka razbojnika“, iz Tel Aviva „Kada je sve bilo zeleno“, iz Beograda dve – „Mogućnost zabavljanja kod ptica“ i „Hajdi“, iz španskog Gijona „Geometrija duše“, iz Podgorice „20.000 milja pod morem“, iz bugarske Varne „Alisa u svetu ogledala“, te iz Berlina „Klovnovske kuće“.

Pored predstava sa redovnog repertoara, od 8. do 15. maja posetioce očekuje bogat program ovogodišnjeg festivala “Novosadske pozorišne igre”, koji premijerno otvara horor priča za decu “Koralina” i to 8. maja.

U mesecu u kojem se budi i buja priroda i mesecu u kojem se slavi praznik rada – neradno, pozorište izoštrava sve svoje boje i poziva svu decu i mlade u svet mašte i zabave na adresi Ignjata Pavlasa 4.

Svilara: Koncert „Forza indomita“

Preuzmite android aplikaciju.