Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Машина за прање веша се тресе и прави буку? Овај проблем је лакше решити него што мислите

Често проблем који узрокује ову вибрацију захтева једноставно решење.
Фото: Pixabay/stevepb

Када ваша машина за прање веша уђе у циклус центрифуге како би уклонила воду из веша, обично чујете буку и благу вибрацију. Ово је нормалан део процеса прања ваше одеће. Међутим, када машина почне да вибрира и снажно се тресе и производи гласне звукове, то је проблем који може оштетити вашу машину или подове.

Често проблем који узрокује ову вибрацију захтева једноставно решење. Праћење неколико савета да сами дијагностикујете и поправите машину помоћи ће вам да се брзо вратите вешу.
Неуравнотежено оптерећење

Најбољи начин да се утврди узрок вибрација и вибрација у машини за прање веша је да почнете од једноставних ствари. Када машина за прање веша вибрира, то је зато што бубањ унутра ротира терет великом брзином. Гравитациона сила на терет гура одећу на спољашњу страну бубња, која затим гура машину за прање веша. Ако је највећи део терета на једној страни машине за прање веша, то избацује машину из равнотеже током циклуса центрифуге и узрокује да се тресе. Избегавајте прање појединачних предмета ако је могуће, јер то природно чини оптерећење неуравнотеженим. Мешање одевних предмета различитих величина и тежина омогућава равномерну расподелу оптерећења. Када је оптерећење у машини за прање веша избалансирано, можда неће бити потребе за поправкама.

Подешавање ногу

Да би циклус центрифуге текао несметано без икаквог померања машине за прање веша, неопходно је да машина за прање веша стоји на равној површини. Међутим, чак и ако је под потпуно раван, ноге које подржавају машину можда неће бити ту. На срећу, ово је лако поправити. Ако чак можете да љуљате машину напред-назад када је искључена, онда морате да подесите ноге. Коришћење либеле на врху машине за прање веша обезбедиће најтачнији тест. Ако машина за прање веша није равна, подигните јединицу на блок и помоћу кључа подесите ноге док не буде савршено равна. У принципу, ноге се подижу и спуштају окретањем у смеру казаљке на сату и супротно.

Слаби амортизери

Ваша машина за прање веша може да се тресе и вибрира јер су амортизери који пригушују и равномерно распоређују енергију по машини слаби. Баш као и амортизери на аутомобилима, они не трају вечно. Ова поправка може захтевати помоћ сервисера, али ако купите исправан резервни део, можете то урадити сами. Пронађите приступну плочу, која се обично налази на предњој страни машине за прање веша, у зависности од модела ваше машине за прање веша. Проверите да ли је један од четири амортизера лабав на језичцима конектора или да уље цури око осовине амортизера. Ако је један олабавио, поново га причврстите. Ако има уља око осовине амортизера, вероватно је потребно заменити део.

Kućni aparati koji troše najviše struje, za jednog od njih bi malo ko rekao

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке