Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Кућни апарати који троше највише струје, за једног од њих би мало ко рекао

Одређени кућни апарати троше више енергије од неких других, а ово може бити веома корисна информација када покушавате да уштедите.
Фото: Pixabay/PhotoMIX-Company

Ово су уређаји који троше највише струје:

Електрични туш

Електрични туш је туш који користи струју, а не само притисак воде. Такође, загрева саму воду уместо да је испумпава из резервоара за топлу воду. Електрични туш може потрошити до 1460 киловат сати годишње. Ово може бити велики проценат вашег рачуна за енергију.

Машина за сушење веша

Машина за сушење веша је други уређај који троши највише струје у години. Годишње троши око 675 киловат сати. Овде постоји прилично једноставан начин за уштеду. Они који имају опцију, могу да ставе одећу на штрик уместо у машину и тако уштеде.

Плазма ТВ

Просечан човек проведе више од три сата дневно гледајући ТВ, па је вредно размислити о томе колико заправо кошта овај вид забаве. Плазма телевизори троше огромну количину електричне енергије, али модернији ЛЕД телевизори троше знатно мање и често имају уграђене паметне функције за побољшање ефикасности. Плазма ТВ троши нешто мање енергије годишње од машине за сушење веша. Обично троши око 658 киловат сати годишње. Међутим, то зависи од просечне употребе, па ако дуже гледате ТВ, потрошићете више. С друге стране, ЛЕД телевизори троше знатно мање ,око 119 киловат сати.

Што се кухињских апарата тиче, највише струје троше:

  • машина за прање судова (480 киловат/годишње)
  • фрижидер/замрзивач (425 киловат/годишње)
  • шпорет са електричном плочом за кување (315 киловат/годишње)
  • рерна (290 киловат/годишње)

Машина за прање веша троши око 420 киловат годишње.

Честа употреба шпорета такође може довести до веће потрошње. Кувало за воду годишње троши око 165 киловат сати.

На листи кућних апарата који троше најмање електричне енергије налазе се вентилатор, усисивач, тостер, пегла и апарат за кафу.

Tempirane bombe koje držimo u kupatilu

Преузмите андроид апликацију.