Početna > Sport > Ostali sportovi
Ostali sportovi

Mari: Biće emocija kad izađem na teren

Endi Mari je uveren da posle četiri godine na Vimbldonu može da ostvari dobar rezulat.
Foto: Tanjug/Florian Eisele/Pool via AP

Dvostruki šampion turnira kaže da nema nameru da mu ovo bude poslednji turnir u na londonskoj travi i da mu mnogo toga daje nadu da je na putu povratka.

„Nisam došao ovde razmišljajući da kažem zbogom ovom turniru. Hoću da nastavim da igram, ali ne znam kako će sve izgledati. Da sam se ozbiljnije povredio, to bi promenilo stvari. Pretpostavljam da je to slučaj sa većinom igrača u tridesetim. Planiram da igram dokle god je moguće“, kaže Mari.

Endi će na teren u ponedeljak protiv 24. nosioca, Nikoloža Basilašvilija.

„Biću uzbuđen kada budem izašao na teren. Siguran sam da će biti nervoze. Nedostajalo mi je igranje pred publikom. Lepo je što smo dobili tu priliku na Kvinsu, ali nedostaje mi to na Vimbldonu, na najvećoj sceni. Oduvek sam više voleo ove terene na Vimbldonu, čak iako sam dobro igrao i na Kvinsu gde su takođe sjajni, mada je tamo uvek bilo za nijansu brže“, dodao je Endi.

Mari je bez obzira na to što je igrao malo ove godine, uveren da to neće biti veliki hendikep.

„Mislim da mogu da odigram dobro. Nema mnogo momaka koji su tako komforni u igri na travi, tako da to ide u moju korist. Mnogo mlađih nije ni dobilo priliku da igra prošle godine. Srećan sam što sam opet dobio šansu i nadam se dobrim partijama“.

Pre četiri godine je morao da preda meč četvrtfinala Semu Kveriju, tada se povredio.

„Osećao sam se užasno tada, tokom celog turnira. Bilo je bolno igrati. Danas kada razgovaramo o tom Vimbldonu, svi u mom timu se smeju. Jer niko ne zna kako sam uspeo da odem tako daleko! Verujem da bih dobio Kverija u tom meču, ali svakim minutom mi je bivalo sve gore. To mi je jedno od većih dostignuća, biti blizu polufinala sa takvim bolovima. To je i jedan od razloga što verujem da sada mogu dosta. U dobroj sam formi, manje me boli nego 2017. Kretao sam se dobro na prethodnim mečevima, tako da je dosta pozitivnog“, zaključio je teniser iz Danblejna.

 

Preuzmite android ili IOS aplikaciju.