Почетна > Спорт > Остали спортови
Остали спортови

Мари: Биће емоција кад изађем на терен

Енди Мари је уверен да после четири године на Вимблдону може да оствари добар резулат.
Фото: Танјуг/Florian Eisele/Pool via AP

Двоструки шампион турнира каже да нема намеру да му ово буде последњи турнир у на лондонској трави и да му много тога даје наду да је на путу повратка.

„Нисам дошао овде размишљајући да кажем збогом овом турниру. Хоћу да наставим да играм, али не знам како ће све изгледати. Да сам се озбиљније повредио, то би променило ствари. Претпостављам да је то случај са већином играча у тридесетим. Планирам да играм докле год је могуће“, каже Мари.

Енди ће на терен у понедељак против 24. носиоца, Николожа Басилашвилија.

„Бићу узбуђен када будем изашао на терен. Сигуран сам да ће бити нервозе. Недостајало ми је играње пред публиком. Лепо је што смо добили ту прилику на Квинсу, али недостаје ми то на Вимблдону, на највећој сцени. Одувек сам више волео ове терене на Вимблдону, чак иако сам добро играо и на Квинсу где су такође сјајни, мада је тамо увек било за нијансу брже“, додао је Енди.

Мари је без обзира на то што је играо мало ове године, уверен да то неће бити велики хендикеп.

„Мислим да могу да одиграм добро. Нема много момака који су тако комфорни у игри на трави, тако да то иде у моју корист. Много млађих није ни добило прилику да игра прошле године. Срећан сам што сам опет добио шансу и надам се добрим партијама“.

Пре четири године је морао да преда меч четвртфинала Сему Кверију, тада се повредио.

„Осећао сам се ужасно тада, током целог турнира. Било је болно играти. Данас када разговарамо о том Вимблдону, сви у мом тиму се смеју. Јер нико не зна како сам успео да одем тако далеко! Верујем да бих добио Кверија у том мечу, али сваким минутом ми је бивало све горе. То ми је једно од већих достигнућа, бити близу полуфинала са таквим боловима. То је и један од разлога што верујем да сада могу доста. У доброј сам форми, мање ме боли него 2017. Кретао сам се добро на претходним мечевима, тако да је доста позитивног“, закључио је тенисер из Данблејна.

 

Преузмите андроид или IOS апликацију.