Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Мањак мајстора који желе да науче занат – Ово је детаљна рачуница зараде на новосадском тржишу

Уколико одлучите сами да окречите кућу или стан, неопходно је да знате бар основе молераја. Да би се кућа правилно окречила потребна је стручност и квалитет рада. Људи углавном мајсторе бирају преко препорука пријатеља.
Фото: Pixabay/jarmoluk

Молер наводи да је препорука да се кречи у пролеће или касно у лето, јер је тада влажност ваздуха нижа и тада се за кратко време осуше зидови. Међутим, ако се крече спољни зидови треба водити рачуна да зидови не буду изложени утицајем директног Сунца.

Фото: Градске инфо
Мањак мајстора на тржишту који желе да науче занат

„Веома је тешко данас пронаћи доброг мајстора који жели да научи нешто више од основе. Свако ко се одлучи за молерај потребно је да прође одређене фазе и доста праксе да би нешто савладао. Молерај није једноставан посао, захтева пуно пажње и одговорности“, прича нам мајстор.

„Дневнице за молера мајстора крећу се од 4.500 до 5.000 динара, што зависи од послодавца. Помоћник молера има дневницу од 3.000 до 3.500 динара. Фасадер мајстор има дневницу од 6.000 до 6.500 динара. Помоћник фасадера има дневницу од 4.000 динара“, рекао је мајстор Дејан и додао:

„Помоћник молера учи се основама заната. Који материјал је намењен за шта, које четке и ваљкови одговарају којим површинама и слично. Да би савладао неке основе потребно је у просеку два месеца, што зависи од човека до човека.“

U Novom Sadu za vikend 41. memorijalni turnir „Stevan Nešticki“


 

Преузмите андроид апликацију.