Почетна > Србија
Србија

Малолетник из Зрењанина слао лажне дојаве о бомбама

Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе криминалистичке полиције – Службе за борбу против тероризма, у сарадњи са Полицијском управом у Зрењанину и Тужилаштвом за организовани криминал, расветлили су лажне дојаве о постављеним бомбама у Основној школи „Вук Караџић“ у Зрењанину иза којих стоји малолетник из тог места.
Фото: Pexels/Tima Miroshnichenko

Полиција је утврдила да је он у више наврата током маја ове године слао лажне дојаве путем мејлова наведеној школи, као и једном спортском центру у Зрењанину, наведено је у саопштењу МУП-а.

Полиција је обавила разговор са малолетником у присуству његових родитеља и о догађају је обавестила Центар за социјални рад у Зрењанину.

МУП Србије и Тужилаштво за организовани криминал апелују на појединце да се, у тренутку кад је Србија изложена масовним и организованим сајбер нападима и лажним дојавама о постављеним бомбама које долазе из иностранства, понашају одговорно и у складу са законом и додатно не отежавају рад српској полицији чији су КД тимови свакодневно на терену.

Професионални тимови из Управе криминалистичке полиције МУП-а расветлиће сваку дојаву која долази из Србије, пронаћи извршиоце и процесуирати их у сарадњи са надлежним тужилаштвом.

Danas počinje letnja kampanja dobrovoljnog davanja krvi

Преузмите андроид апликацију.