Početna > Život i stil
Život i stil

Mali trik za najkremastiji pire krompir – samo dodajte ovo kada se skuva

Krompir spada u povrće koje je mnogima omiljeno, a i poprilično je jeftino. Najčešće se služi kao prilog, i to pomfrit, pečeni ili pire. Što je najbolje od svega nije ni komplikovan za pripremu, ali postoje neki trikovi koji će vam olakšati kuvanje, pogotovo pirea.
Foto: Pexels/Ruslan Khmelevsky

Verovatno mislite, šta je teško tu, krompir se skuva, ispasira i prilog je spreman.Ali, ako želite da bude savšreno kremast, onda u nastavku teksta pročitajte savete zlata vredne.

Da biste napravili savšreno kremast pire krompir, nakon što ga skuvate, obavezno ga osušite, a zatim lepo ispasirajte ili pritisnite kroz sito. Na ovaj način će jelo biti još kompaktnije. Nakon toga, dodajte vrelo mleko i sjedinite. Možete da ispasirate ili da mikserom umutite. A postoji još jedna tajna koju je ova food blogerka otkrila, a to je da puter pre nego što dodate u krompir prethodno istopite.

Trik za mirisu odeću: Pogledajte šta treba da uradite da bi se omekšivač zadržao na vešu i do sedam dana

Preuzmite android aplikaciju.

Oznake