Почетна > Србија
Србија

Мали: Нисмо се повукли пред силеџијама, биће већих плата, пензија, исплате помоћи

У Скупштини Србије у претходна два дана успели смо да се изборимо за повећање плата, пензија, исплату помоћи мајкама, изјавио је данас потпредседник владе и министар финансија Синиша Мали.
Фото: Танјуг/Сава Радовановић

„Издржали смо, нисмо дозволили да нас било ко блокира. Грађани су имали прилику да виде колико је опозицији стало до њих“, рекао је Мали.

Он је казао за ТВ Хепи да су закони који су били на дневном реду парламента важни за градјане Србије, али да су уместо расправе о њима видели како се понашају представници опозиције.

„Та слика како ломе, како се понашају, неки градјани Србије за њих су гласали, а они их тако представљају. На дневном реду је био ребаланс буџета у коме смо планирали, а с обзиром на вишак новца, и повећање плата, пензија, једнократну исплату мајкама и очевима, повећане субвенције пољопривредницима. Они су били против тога“, рекао је Мали.

Он је поручио пензионерима да су представници опозиције били и против повећања пензија.

„Покушали су то да блокирају, али то им није успело“, рекао је Мали.

Он је додао да је скоро милион деце пријављено за једнократну помоћ од 10.000 динара, те поручио и мајкама да је понашање у Скупштини порука и њима да су против тога, али да нису успели ни то да спрече.

„Драги просветари, медицинске сестре, неговатељице – Ћута, Мирослав Алексић, Радомир Лазовић су били против ваших већих плата. Поштовани пољопривредници, опозиција је била и против ваших већих субвенција. То говори о њиховој политици и небризи за грађане Србије“, рекао је Мали.

Он је истакао да се нису повукли пред силеџијама, али да је слика онаквог српског парламента отишла у свет.

„Не разумем да се неко бори против нечег што је добро за грађане“, закључио је Мали.

Farmaceutska kompanija koja proizvodi lek za mršavljenje najvrednija u Evropi

Преузмите андроид апликацију.