Početna > Srbija
Srbija

Mali na skupu „Rezultati borbe protiv sive ekonomije“

Ministar finansija Siniša Mali prisustvovaće sutra skupu posvećenom borbi protiv sive ekonomije.
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Naime, Ministarstvo finansija Republike Srbije i Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED) će u utorak 8. februara u 11 časova u Ministarstvu finansija održati Proširenu sednicu Koordinacionog tela za suzbijanje sive ekonomije, na kojoj će biti predstavljen novi „Program za suzbijanje sive ekonomije 2022–2025“, saopšteno je iz ministarstva.

U uvodnom delu skupa na temu „Rezultati borbe protiv sive ekonomije“ obratiće se: ministar finansija i predsednik Koordinacionog tela za suzbijanje sive ekonomije Siniša Mali, direktor EBRD za zapadnu Evropu Mateo Kolanđeli i predsednik Saveza za fer konkurenciju NALED-a Ivan Miletić.
Na temu „Predstavljanje nacrta: Program za suzbijanje sive ekonomije“ govoriće: ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević, ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić i ministarka privrede Anđelka Atanasković.

Na temu „Prioriteti međunarodne zajednice: Mogućnosti za saradnju“ govoriće šef Sektora za kooperaciju u Delegaciji EU u Srbiji Nikola Bertolini, šef Odeljenja za razvojnu saradnju u Ambasadi SR Nemačke Kristijan Šiling, direktorka USAID u Srbiji Suzan Fric, zamenik ambasadora u Ambasadi Velike Britanije Dominik Otvej i glavni savetnik u Evropskoj banci za obnovu i razvoj (EBRD) Jelena Ćirković, saopšteno je.

Mećava na Zlatiboru, 15 kamiona na terenu

 

Preuzmite android aplikaciju.