Put do ukusnog peciva vodi preko dobro pripremljenog testa.
Ovi saveti za mekano testo će se dopasti i onim domaćicama koje nisu vične pripremi peciva.
Većina domaćica se pridržava recepta kada krene da mesi testo, a retke su one kojima ono savršeno uspeva iz prve. Ali, mi vam donosimo 2 trik sastojka sa kojima nema greške i koji će sve proizvode od testa učiniti ukusnijim. Ako volite da jedete kiflice, krofne, hleb… onda obavezno dodajte jogurt i sirće u testo, jer će sva peciva biti neuporedivo mekša i ukusnija.
Sirće će učiniti da testo brže nadođe i dodaje se jedna kašika. Pored sirćeta, bolje je da koristite i svež kvasac, jer i on pomaže da testo brže nadođe. Jogurt omekšava testo, a dodajte se oko 250 ml na 800-900 g brašna. U zavisnosti od količine brašna povećava se i količina jogurta.
Ipak ovi saveti ne važe kada pravite testo za picu ili testetninu, ali su zato odlični za uštipke, kiflice, hleb…
Koliko kilometara treba da pređete da bi vam se automobil isplatio?
Preuzmite android aplikaciju.