Почетна > Бизнис
Бизнис

Мајкрософт лансира нову верзију Windows 11 26. септембра

Компанија Мајкрософт најавила је данас да ће 26. септембра лансирати ажурирану верзију програма Windows 11.
Фото: Танјуг/AP Photo/Jeff Chiu, File

Како је наведено у саопштењу, нова верзија представља значајан корак напред у свету рачунарства вођеног вештачком интелигенцијом, која ће корисницима пружити високо персонализовано искуство у коришћењу рачунара.

Побољшања вештачке интелигенције су интегрисана у Windows апликације попут Paint и Photos, а остале нове функције укључују више начина за снимање садржаја екрана, разне надоградње за Clipchamp, Notepad и Outlook, наводе из Мајкрософта.

Такође, Мајкрософт је најавио увођење нове ере вештачке интелигенције интеграцијом Мајкрософт Копилот-а, дизајнираног тако да трансформише начин интеракције људи са технологијом, користећи чет интерфејс и језичке моделе, омогућавајући корисницима да комуницирају са технологијом свакодневним говором, а да са друге стране добијају интелигентне одговоре и радње које су у складу са контекстом.

Мајкорософт Копилот ће од 26. септембра постати доступан у следећој верзији Wиндоwс 11, а доступност ће се проширити на Bing, Edge i Majkrosoft 365 Kopilot, који ће бити опште доступан за пословне кориснике од 1. новембра 2023, заједно са Мајкорософт 365 Чет.

Друштвена мрежа X крајем октобра укида функцију „Circles“

Преузмите андроид апликацију.