Почетна > Свет
Свет

Мађарска би платила високу цену ако ЕУ уведе санкције на нуклеарну енергију

Државни секретар Мађарске Чаба Домотор изјавио је данас да би земље попут Мађарске, које се у великој мери ослањају на нуклеарну енергију, платиле високу цену ако се наредни пакет санкција ЕУ према Русији буде односио на нуклеарну енергију.
Фото: Pixabay/Hermann

Он је навео да су обични грађани Мађарске јасно изнели своје ставове да желе мање санкција Русији и да се њихов глас чује, преноси мађарска агенција МТИ.

Домотор је рекао да ће се ЕУ борити да економски раст буде изнад нуле, због тешке економске ситуације и санкција.

Оценио је да санкције Русији нису приближиле крај рата, али да европска економија све више пати од санкција, те да ће европски лидери бити под све већим притиском да промене одлуке у вези са санкцијама.

Мађарски рачун за енергију се повећава са седам милијарди евра на 17 милијарди, а влада мора да издвоји 2.600 милијарди форинти да плати субвенције за рачуне за енергију, рекао је секретар, и додао да су реалне плате прошле године порасле за више од четири одсто.

Поводом повлачења Еразмус фондова ЕУ, Домотор је рекао да је мађарска влада прихватила захтеве Европске комисије и да је парламент на јесен усвојио 17 амандмана у складу са тим.

“Сада смишљају нове услове“, рекао је Домотор.

Bajden nastavlja sa gafovima: Kamalu Haris opet nazvao predsednicom

Преузмите андроид апликацију.