Почетна > Нови Сад > Актуелно

Актуелно Нови Сад

Лутке, жене… и све остале важне ствари данас у Новом Саду! (уторак, 2. април)

Овог првог уторка у априлу месецу очекује нас променљиво и облачно време. Могу нас изненадити краткотраја киша и локални пљусковими са грмљавином.
Фото: Градске инфо

Најнижа дневна температура биће 12, а највиша 18 степени.

Ево шта нас очекује данас у Новом Саду:

Светски дан аутизма обележава се данас, 2. априла, а тим поводом свечано се отвара удружење и социјално предузеће “Светионик у плавом” које је основано пре годину дана, по први пут у Новом Саду.

Фото: Pixabay/Mirush_fotografka

Циљ је да се омогући младима да, у спектру аутизма и других осетљивих група раде у складу са својим могућностима.

У овом удружењу, корисници ће имати прилику да буду упослени и да им време буде испуњено радом, тачније производњом рециклираног папира добијеног еколошком рециклажом празних паклица од цигарета по јапанској методи.

„Ми желимо да покажемо својим трудом, залагањем и примером у пракси да постоји начин да се ситуација у нашем друштву и окружењу промени, да пружимо могућност младима у спектру аутизма и из других осетљивих група дана испуњене радним активностима, дружењем, социјалним контактима и достојанством“ рекли су из удружења.

Представа „Каква ти је жена, такав ти је живот“ представа  у Позоришту младих од 19:30 часова.
Фото: new.gigstix.com

Изазива болове у стомаку од смеха, велику количину суза радосница, а постоји и могућност губљења гласа од силног смејања!

Представа „Каква ти је жена, такав ти је живот“ ће вас натерати да размислите добро о себи и о свету који вас окружује, јер ми смо генерације која не жели везу.

Поред фантастичног Драгана Маринковића Маце у Позоришту младих од 20:00 часова можете погледати и представу „Злочин и казна“.

У Српском народном позоришту на Камерној сцени можете погледати представу „Лутка са кревета број 21“ од 20:30 часова.
Фото: Градске инфо
Представљање књиге „Антроподицеја: човек и зло“ Др Бојана Јовановића одржаће се  у 19 часова у Читаоници Градске библиотеке.
Фото: Градске инфо
Говоре:
  • Др Дамир Смиљанић
  • Др Валентина Чизмар Аутор

Уредница програма: Весна Живковић

Потребу да разуме све оно што се око њега и у њему догађа, човек показује и у тежњи да разуме корене и свеприсутност зла у свету. У тежњи да о људима размишља као бићима која су у основии добра, животном праксом о њиховим злочинима он стиче и другачије искуство…

Уживајте!

Priča o novosadskim tramvajima: Da li je kasno da se ispravi najveća greška u istoriji gradskog prevoza?

Преузмите андроид апликацију.