Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Лубеница није довољно слатка? Овај састојак из кухиње решава тај проблем

Током врелих летњих дана, мало шта може бити тако освежавајуће као кришка охлађене лубенице.
Фото: Pexels/thelazyartist

Њена слаткоћа и сочност су савршена комбинација која тренутно гаси жеђ и хлади тело. Поред тога што је укусна, лубеница је и веома здрава – пуна воде, а са минимумом калорија, идеална је и за оне који пазе на исхрану.

Међутим, барем једном нам се свима десило да кући донесемо лубеницу која, нажалост, није довољно слатка. Уместо да је баците, постоји једноставан трик који може да спасе ствар – и то уз помоћ потпуно неочекиваног састојка: соли!

Иако у почетку звучи чудно, мало соли заправо може да извуче природну слаткоћу лубенице. Наиме, незрела или мање укусна лубеница често има благу горчину у позадини. Со помаже у неутрализацији те горчине, истичући слатки укус.

Поред тога, со побољшава текстуру. Лагано посипање соли помаже да вода, којом је лубеница више него богата, исплива на површину и омекша сваки залогај. Ако одлучите да испробате овај трик, довољно је да посолите кришку лубенице и сачекате минут или два пре него што загризете.

Иначе, није непознато да се лубеница добро слаже са пршутом и другим сухомеснатим деликатесима, а у неким културама, попут Сирије, једе се са сиром. Исто тако, прстохват соли може ублажити горчину грејпфрута. Дакле, овај трик има много смисла – и то не само за лубеницу.

Гaстроентеролог тврди да је ово најбоље за црева: Једно воће посебно се издваја!

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке