Почетна > Нови Сад

Лице града Нови Сад

Лице града: Предраг Богдановић – Млада нада српске ММА сцене (ВИДЕО)

Предраг Богдановић је млада нада српске ММА сцене, члан је Family Fight Team-а из Новог Сада и иза себе нема ниједан пораз.

Својим многобројним победама потврдио је да је један од најбољих младих бораца у свету, маестро бразилске џиу-џице и велика звезда у успону.

Предраг је открио за наш портал који су му најјачи адути? Колико је важно за ММА борца да има искуства у спорту? Какве жене воли?

Да ли пратиш неке друге спортове осим ММА?

ММА ме је увек више привлачио него остали спортови. Најискреније кажем да не пратим ништа друго осим ММА, јер је то нешто за чиме сам залуђен и то је нешто што константно пратим.

Колико је важно за ММА борца да има искуства у спорту?

Бавио сам се фудбалом од седме до осамнаесте године и мислим да је изузетно битно да имате неку основу. На пример, фудбал је добар за ножне технике у ММА, кошарка је рецимо добра за координацију ногу, тако да сваки спорт има неку добру подлогу која може да се пренесе у ММА.

Који су твоји најјачи адути?

Борба је игра воље и мислим да је моја воља доминантнија од мог противника, ја умем да наметнем свој темпо и мислим да га тако уморим и сломим.

Колика је улога тренера у развијању једног спортисте?

Изузетно велика, спортиста мора да види неке своје атрибуте које има али такође и тренер то мора да види на њему. Некада треба и тренер да му да луфта да би напредовао у одређеним аспектима. Мој тренер је невероватан, стекао је велико поверење у мене и поприлично ме саветује у стварима у којима треба да се поправим. Он је неко надгледајуће око и допуњавамо се међусобно, а то је јако битно.

Да ли постоји у теби моменат кад осетиш да мораш то да оправдаш?

Апсолутно! Он је један велики део тога зашто ја ово првобитно и радим.

Да ли си одувек имао зацртане циљеве или се код тебе све спонтано догађа?

Ја сам првобитно тренирао бразлиску џиу-џицу и онда сам узнапредовао. Након тога су ме питали да ли желим да радим ММА и ја сам то прихватио. Сада када размишљам ја желим да будем најбољи на свету, не постоји ништа друго што би ме задовољило, хоћу да будем број један и то је то.

Шта ти све пролази кроз главу у току једног меча?

Тешко је рећи шта пролази кроз главу, борци никада не знају како ће борба ићи могу само да претпоставе али нико не зна како ће борба ићи. Тако да кроз моју главу мање-више не пролази ништа, то је онако неки ток борбе који ја осећам и нема много ствари које ми пролазе кроз главу.

Колико ти је фитиљ приватно дугачак?

Ја сам поприлично мирољубив човек, имам изузетно дугачак фитиљ. Мислим да се у овом спорту највише може видети разлика између добрих и лоших људи, шта људи ураде са одређеном снагом то баш карактерише какав је он човек. Ја мислим да сам ја поприлично доброћудан човек.

Који спорт поред борилачких вештина још волиш да гледаш?

Искрено не пратим ништа осим борилачких вештина, пратим бокс и остале различите форме борилачких вештина али осим тога искрено не пратим ништа. Залуђен сам тотално за борилачким вештинама.

Да ли ударац који примиш мотивише или демотивише?

Зависи, како када, рекао бих да у неким ситуацијама дефинитивно мотивише мада ударци су изузетно опасни и треба да се избегавају.

Каква жена иде уз тебе, нека мека душа или борбена?

Ја сам поприлично импулсивна особа и онда мени треба неко ко је сушта супротност. Волим онако традиционалне жене, ретко их је наћи али отприлике такве волим.


Lice grada: Borislava Perić Ranković – Paraolimpijka u stonom tenisu (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.