Почетна > Свет
Бизнис Свет

Ли: Кина је посвећена економском отварању и реформама

Кинески премијер Ли Ћијанг рекао је данас да је Кина посвећена економском отоварању и реформама, додајући да би геополитичке тензије само зауставиле развитак широм света.
Фото: Pixabay/glaborde7

Лијеви коментари на међународном бизнис самиту у покрајини Хајнан су његови најновији позиви Пекингу усмерени ка томе да подстакне економски опоравак у условима затегнутих односа са Сједињеним Државама и њиховим савезницима, због става према рату у Украјини, преко извоза технологија, до питања Тајвана, пренео је Ројтерс.

Он је говорио на панелу, у присуству премијера Малезије, Сингапура и Шпаније, које имају блиске трговинске и дипломатске односе са Пекингом.

„Без обзира на то какве промене се догоде у свету, увек ћемо се придржавати реформа и отварати се“, рекао је Ли на Форуму Боао.

Кина је себи поставила циљ за бруто домаћи производ раст производа од око пет одсто ове године, након што није успела да постигне циљеве за 2022. годину.

Ројтерс наводи да, у прикривеним коментарима усмереним ка САД, које, радећи са својим савезницима на спречавању приступа Кине напредним технологијама као што су микрочипови, Ли је рекао да се Пекинг противи трговинској протекцији.

Alibaba planira da podeli svoje poslovanje na šest jedinica

Преузмите андроид апликацију.