Почетна > Бизнис
Бизнис

Алибаба планира да подели своје пословање на шест јединица

Компанија Alibaba Group Holding планира да подели своје пословање на шест главних јединица што је одлука која је допринела расту њених акција на берзи.
Фото: Pixabay/Perryfeng2626

Компанија је најавила конференцијски састанак за данас како би се разговарало о плану да се подели на шест јединица и истражиле могућности прикупљање средстава за већину од њих, преноси Ројтерс.

Акције групе на берзи у Хонгконгу скочиле су за чак 16,3 одсто, пратећи раст акција на америчкој берзи од 14,3 одсто преко ноћи, што је подстакло општи индекс хонгконшке берзе Ханг Сенг и друга тржишта у региону.

Шест јединица ће укључивати Cloud Intelligence Group, Taobao Tmall Commerce Group, Local Services Group, Cainiao Smart Logistics Group, Global Digital Commerce Group и Digital Media and Entertainment Group.

Сваким од њих шест ће управљати сопствени извршни директор и управни одбор.

Даниел Џанг ће наставити да буде председник и извршни директор Алибаба групе, која ће следити модел управљања холдинг компанијом, наводи се у саопштењу компаније.

Џанг ће такође радити и као извршни директор Cloud Intelligence Group, као што је раније најављено.

Вести о реструктурирању стижу дан након што је оснивач Алибабе Џек Ма примећен у основној школи у Хангџоуу, што је означило његово прво јавно појављивање у Кини после више од годину дана.

Ма је напустио Кину крајем 2021. управо када су власти покренуле регулаторни удар на технолошки сектор у земљи, наводи Ројтерс.

Honda povlači više od 330.000 vozila zbog problema s retrovizorom

Преузмите андроид апликацију.