Почетна > Нови Сад > Новосадске приче

Нови Сад Новосадске приче

Лето у Новом Саду (ВИДЕО)

На месту где је Дунав толико леп, да је сваки освајач пожелео да га има, на питомој плодној обали на којој већ вековима успева, не само сваколика флора, него и изванредни људи, на поднебљу које одолева свакој безразложној журби и негује стрпљење као врлину, сместила се велика инспирација песника и свирача – божанствени Нови Сад.
Фото: PrtSc/YouTube

Кад би Нови Сад био музика, вероватно би био џез, јер мало који други жанр може да обједини све ритмове који се преплићу његовим калдрмама, Тврђавом, Штрандом, парковима… Ту би се чуло мало саксофона из његових култних бендова, па мало никад заборављене тамбурице, па нежних гитара уличних свирача, па жестоких бубњева са тврђаве…

Лето је годишње доба током којег Нови Сад дише пуним плућима и открива свој пуни сјај. Са мноштвом догађаја на отвореном и бројним дешавањима, како у центру тако и у другим деловима града, занимљивости вас чекају било да их планирате, или на њих набасате.

Енергији града доприноси и велики број туриста из различитих земаља, који током лета врше праву малу инвазију на војвођанску престоницу. Фестивалска атмосфера на улицама Новом Сада почиње већ са првим летњим данима и траје до последњих стидљивих зрака сунца.

Јул је такође месец врућина, дунавских обала, чарди и подсећања да је Нови Сад – Српска Атина, град културе и адреса најзначајније културно-просветне институције код Срба – Матице српске.

Јул је право време да обиђемо музеји и галерије Српске Атине и да се, у пријатној хладовини ван вреве и спарине, сетимо да смо одавно део средње Европе.