Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Летњи напици који ће вам олакшати вреле дане

Лето је већ увелико ту, показујући своју јачину у пуном капацитету. Угодите себи и освежите се сјајним напицима, који ће вам олакшати ове вреле дане.
Фото; Pixabay/silviarita

У овако топлим данима редовна хидратација је веома битна. Али често у жељи да утолимо жеђ посегнемо за напицима препуних шећера.

Учините ваше напитке здравим. Уживаћете у њиховим укусима, а истовремено хидрирати ваш организам.

Ледени чај нам је током лета, један од најомиљенијих напитака. Али овај  напитак, који купујемо у маркетима,  препун је  шећера и боја, а најмање у себи садржи чај.

Фото: Pixabay/Pexels

Наш предлог је да направите своју здраву верзију леденог чаја. Узмите нпр. зелени чај или било који други који волите и потопите га у мало топле воде, како би добили једну врсту концентрата. Преспите га у чашу или у бокал, затим додајте насецканио воће по жељи (лимун, брескву, малине). Након тога, додајте воду и лед. И здрав ледени чај је спреман.

Следећи напитак јесте здрава опција воде са укусом или како је популарно зову, fusion вода. У чашу или бокал ставите воће по жељи, то могу бити малине, боровнице, брескве, јагоде и друго воће. Додајте мало менте, па сипајте воду, може обичну или газирану. Одабир је ваш. Оставите 15-так минута, како би вода примила укус воћа, а онда уживајте у овој ароматичној води.

Фото: Pixabay/RitaE

Лимунада је свима добро познат напитак, али можете је припремити и на  мало другачији начин. Исцедите половину лимуна, а други део исецкајте. Додајте менту и затим сипајте воду и спремна је за конзумација.

Такође, исцеђеном лимуну можете додати и мало ситно насецканог рузмарина и мало ваниле. Засладите по жељи, додајте воду и уживајте у напитку прожетом медитеранским укусом, који ће вас бар на кратко одвести у ове пределе.

Иако се конзумирање алкохола не препоручује по врућинама, јер алкохол додатно дехидрира наш организам, понекад  можете пробати занимљиву верзију шприцера. Ставите две кашике белог вина, додајте малине и киселу воду и мало менте. На овај начин, смањићете унос калорија, а уједно смањити и унос алкохола.

Током летњих месеци изузетно је битно редовно се хидрурати. Зато припремите себи ове напитке како бисте били сигурни да не уносите скривене шећере. Само у изузетним приликама можете почастити себе са једном чашом и овакве опције шареног шприцера.