Почетна > Нови Сад
Културна сцена Нови Сад

Лепша Брена наступа уз бенд Плохо у СКЦНС Фабрика

Руски пост-панк бенд из Новосибирска, Плохо, наступиће 16. фебруара у СКЦНС Фабрици.
Фото: СКЦНС Фабрика

Уз њих ће наступити и новосадски бенд Лепша Брена, најпознатији и најуспешнији архитектонски поп бенд у региону и шире.

Лепша Брена је најпознатији и најуспешнији архитектонски поп бенд у региону, па чак и шире.
Фото: Lea Bodor

Базирани у Новом Саду, концертно су активни од краја 2019. До сада су издали мини албум Бацачи погледа (2020), ЛП Празни градови плешу (СКЦНС, 2020), компилацију ; (2022) како и серију самосталних синглова. Тренутно припремају свој други албум.

За њихов приступ музици карактеристичан је електронски обогаћен звук са примесама новог таласа, мрачног сyнтх попа и цолдњаве-а те жестоких плесних ритмова. Оно што Лепшу Брену чини јединственом појавом на сцени јесу архитектонске и урбанистичке теме које обрађују у својим текстовима, који тематизују однос човека са различитим просторним феноменима, као и појаве попут меланхолије и отуђења урбаних окружења, бетона и градова.

Улазнице су у претпродаји од 11. јануара онлине на сајту као и на продајним местима Gigstix. Early bird улазнице коштају 1.000 динара, а редовна цена у претпродаји износиће 1.200 динара. На дан концерта цена улазнице биће 1.500 динара и моћи ће да се купе на билетарници Фабрике која се отвара у 20 часова. Концерт ће почети у 21 час.

Danas u Novom Sadu ženski razgovori i potraga za plavim zecom (četvrtak, 26. januar)

 

Преузмите андроид апликацију.