Почетна > Нови Сад
Актуелно Нови Сад

Данас у Новом Саду женски разговори и потрага за плавим зецом (четвртак, 26. јануар)

Четвртак волимо зато што то значи да нам је петак одмах иза ћошка, међутим, овог четвртка не морамо да чекамо петак и његове чаролије, јер се можемо забавити и садржајима који су данас пред нама.
Фото: Градске инфо

Данас је у Новом Саду дан за позориште, љубитељи представа ће имати муке да изаберу у које позориште данас да оду и коју представу да погледају. Верујте избор је велик.

У Српском народном позоришту данас су на репертоару две представе:
  • Што на поду спаваш од 19:30 часова
  • Аутобиографија од 20:30 часова
На репертоару Позоришта младих данас ће се наћи две представе:
  • Потрага за плавим зецом од 18:00 часова
  • Папа Јована од 20:00 часова
У оквиру рођенданске недеље,  на репертоару Новосадског позоришта данас ће се одиграти Не могу да живим без музике од 19:00 часова.
Фото: Wikimediacommons/Balkan Photos

Познато је свима да женски разговори никога не остављају равнодушним и зато данас не смете пропустити представу „Женски разговори“ у свечаној сали НИС-а од 20:00 часова.

У представи „Женски разговори“ по тексту Душка Радовића, која траје већ 30 година и која никога на оставља равнодушним и која ће вас насмејати до суза улоге су поделили велика имена српског глумишта, Светлана Цеца Бојковић, Весна Чипчић, Милан Цаци Михаиловић.

Два света потпуно различита, енигматична, вечно генерализована на „жене су овакве а мушкарци онакви“ и поделу на „ми и ви“, инспирисала су Душка Радовића за књигу Женски разговори, комичну збирку кратких прича о мушкарцима и женама. Мушкарце стално мучи једно питање – шта жене желе? Успели су да се сложе да се жена може само волети или не волети. На другој страни имамо жене које потпуно разумеју мушку планету, читају их и откривају. Њих размишљање о томе шта мушкарци желе ни мало не мучи – оне то већ све знају.

Фото: PrtSc/new.gigstix.com

Поводом завршетка изложбе „Време и васељена“ аутора др Душана Јововића и проф. др Александра Петровића
Студио М вас позива да својим мислима, речима и асоцијацијама надградите ову изложбу да бисмо боље схватили свет у коме живимо и умиремо. Дођите данас у 14:00 часова у просторије изложбе, у Студију М.

Фото: НСЕПК/М. Пудић

У 18.00 сати, у Музеју Војводине одржаће се предавање „Процес настанка теписерије“.

Предавачица је Мирјана Добоновачки, мајстор уметничког ткања (Атеље 61).

Предавање је један од пратећих програма изложбе „Бошко Петровић – скице за велика дела, ауторке Драгане Гарић Јовичић, више кустоскиње историчарке уметности.

Фото: PrtSc/muzejvojvodine.org.rs

Поједине улице ће остати без струје. ОВДЕ погледајте које.

Уживајте!

Kako je ime dobila Salajka, a kako Podbara?

 

Преузмите андроид апликацију.