Почетна > Свет
Свет

Лавров: Русија била пријатељ са Грчком, Атина се повиновала америчким захтевима

Русија је била пријатељ са Грчком док се Атина није повиновала „америчким захтевима“, поручио је руски министар спољних послова Сергеј Лавров, преноси грчки лист Катимерини.
Фото: Танјуг/Russian Foreign Ministry Press Service via AP)

„Приметили смо трансформацију њеног руководства. Било је принуђено или је пристало да се повинује америчким захтевима. Извукли смо своје закључке о онима који тако радо подржавају агресију на Русију“, објавила је руска амбасада у Атини на Твитеру изјаву Лаврова.

Руски министар спољних послова је овим твитом изразио незадовољство преко руске амбасаде у Атини, реагујући без преседана на позицију коју је Грчка заузела у односу на рат Русије у Украјини, наводи Катимерини.

У твитовима се даље каже да су „Грчка и Кипар последњих година били међу најпријатељским земљама“ и да су до скора „имали велики број заједничких културно-образовних пројеката“, као и да се „економска сарадња активно развијала на обострани интерес.“

Лавров је навео да је „чудна била брзина којом су прешли не само у „табор” оних који су потписали санкције, већ и у групу оних који предводе антируске акције.

„То одражава наметнуту линију агресивне конфронтације, а не интерес Грка“, поручили су из руске амбасаде у Атини, цитирајући изјаву руског шефа дипломатије, наводи Катимерини.

Kišida: Zbog niske stope rađanja Japan „na ivici funkcionisanja“

Преузмите андроид апликацију.