Почетна > Индекс
Индекс Нови Сад

„Лара“ са ПМФ-а на победничком постољу Европе

На међународном POPRI такмичењу, одржаном у Тирани, победе у обе категорије, Најбољи студентски тим и Најбољи средњошколски тим, однели су тимови из Србије,  Панонска посада и Ecohive.
лара
Фото: Градске инфо

Нашу земљу су представљали победници Такмичења за најбољу технолошку иновацију у категорији Иновативне идеје за 2021. годину. Cтудентски тим Панонска посада, са иновацијом „Лара“, представљали су Владимир Крсмановић и Александар Рончевић са Природно-математичког факултета из Новог Сада.

ПМФ студентски тим и њихов пројекат Лара, освојио је прво место, у конкуренцији 9 најбољих тимова из сваке земље регије.

POPRI International је међународно такмичење за иновације и бизнис идеје. Такмичење се одржава сваке године као део EUSAIR форума који је ове године одржан у Тирани.

лара
Фото: PrtSc/Природно математички факултет

POPRI такмичење се реализује по други пут, и то у оквиру Форума ЕУ стратегије Јадранско-Јонске макро регије (EUSAIR), а поред Србије и овогодишњег домаћина – Албаније, учествовали су тимови из Словеније, Хрватске, Босне и Херцеговине, Северне Македоније, Црне Горе и Италије.

Održan studentski Sajam stručnog usavršavanja na PMF-u (FOTO/VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.