Почетна > Индекс
Индекс Нови Сад

Одржан студентски Сајам стручног усавршавања на ПМФ-у (ФОТО/ВИДЕО)

На Природно-математичком факултету у Новом Саду одржан је шести по реду студентски Сајам стручног усавршавања.

У разговору са Радетом Седланом, једним од организатора овогодишњег Сајма, покушали смо да сазнамо како је протекла организација, да ли су задовољни одзивом компанија и шта је то што су студенти могли да сазнају.

Овогодишњи Сајам одржао се у периоду од 10 до 16 часова на Департману за математику и информатику и Департману за физику, а окупио је преко 40 компанија и више од 500 студената.

Фото: Градске инфо
Као и претходних година и ове године организатор Сајма је Савез студената Природно-математичког факултета.

Сајам је првенствено намењен студентима завршних година студија. Студенти нижих година студија имали су могућност да сазнају све о волонтирања у некој од фирми у нашој земљи.

сајам
Фото: Градске инфо

Студенти су имали прилику да се упознају са фирмама из своје струке, али и да сазнају све о могућностима обављања праксе, волонтирања и запослења.

Циљ организовања сајма је да се студентима прикаже како изгледа разговор за посао, упознавање са разним фирмама и послодавцима, као и могућност запослења и обављања стручне праксе.

сајам
Фото: Градске инфо

Реализацију Сајма подржали су Природно-математички факултет, као и све релевантне инстититуције из области Високог образовања, омладине и спорта у нашој земљи.

Pitamo studente: Zašto ste upisali Prirodno-matematički fakultet? (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.