Почетна > Нови Сад
Нови Сад Остали спортови

Лалама специјална позивница за „Ренџерс куп“ у Италији

На позив познатог италијанског параолимпијца Ђузепеа Веле, Стонотениски клуб особа са инвалидитетом „Тврђава – 021“ учествоваће на клупском италијанском турниру у Удинама „Ренџерс купу“ од 2. до 4. септембра. Занимљиво је да ће на поменутом турниру новосадска „Тврђава“ бити једини страни тим. Новосађане ће представљати златни тандем са Светског купа у Лигњану 2017. године, Синиша Брадашевић и Младен Ћирић.
Фото: Pixabay/HeungSoon

„Добили смо специјалну позивницу јер нас Италијани препознају као млад и перспективан састав са такмичарима који праве запажене резултате и на међународној сцени. Младен Ћирић је на протеклом Европском шампионату у Шведској био и најпријатније изненађење у нашој репрезентацији јер га је буквално поен делио од одличја, а сада се већ усталио у нашој најбољој стонотениској репрезентацији и од њега у наредном периоду очекујемо одличја са европских и светских такмичења. Италијани радо долазе и на наше турнире и верујем да ћемо им узвратити гостопримство у најскорије време, највероватније на предстојећем Четвртом међународном турниру „Kanjiža open“, који ће наш клуб четврти пут организовати у овом бањском лечилишту у октобру“ – каже наш чувени параолимпијац и први тренер новосадске „Тврђаве“ Илија Ђурашиновић.

Новосађани већ крајем месеца путују у Чешку, где ће учествовати на два турнира у склопу Међународног кампа од 20. до 28. августа у Бункову.

Један од турнира је и Национални шампионат Чешке на којем ће Новосађани учествовати као гости Парастонотениског савеза те земље. Тај савез организује укупно десет националних такмичења годишње.

На овом турниру учествоваће троје такмичара „Тврђаве“: Марина Минић, Младен Ћирић и Љубиша Гајић.

Vasić i Mačković u finalu EP u Minhenu

Преузмите андроид апликацију.