Почетна > Србија
Србија

Лајчак: Оснивање ЗСО круцијално, немачко француски план решење

Специјани изасланик ЕУ Мирослав Лајчак изјавио је данас да је имплементација и оснивање Заједнице општина са већинским српским становништвом кључна и нагласио да су уверени да је немачко француски план који су представили у септембру најбољи начин да се успоставе односи Србије и Косова.
FOTO TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ

Лајчак је након састанка „петорке“ са председником Србије у Вили Мир додао да сматрају да је тај план важан и за европске интеграције региона.
„Наш посао ће се наставити без икаквог одлагања“, рекао је Лајчак.

Састанку са председником Србије присуствовали су специјални изасланик ЕУ за дијалог Мирослав Лајчак, специјални изасланик САД за Западни Балкан Габријел Ескобар, саветник за спољну политику и безбедност немачког канцелара Јенс Плетнер, саветник за спољну политику председника Француске Емануел Бон и саветник за спољну политику и безбедност премијерке Италије Франческо Тало.

Такође састанку је присуствовао и амбасадор САД Кристофер Хил.

Претходно, они су у Приштини разговарали са премијером привремених приштинских институција Аљбином Куртијем, након чега је Лајчак изјавио да су очекивали више разумевања за предлог за нормализацију односа са Београдом.

Vučić: Srbija bi bila suočena sa izazovima ako se ne usaglasimo sa planom za KiM

 

Преузмите андроид апликацију.