Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Лагана хладна пролећна салата за витку линију

Амарант је житарица која је због своје нутритивне вредности погодна за људе свих узраста, не садржи глутен, а богата је калцијумом и гвожђем.
Фото: Pixabay/tetep_cs

Лака салата може да стоји у фрижидеру и по потреби је можете јести као цео оброк.

Састојци:
  • 150 грама амаранта
  • 6 децилитара воде
  • 1 кашика маслиновог уља
  • 1 средњи љубичасти лук
  • 2 авокада
  • 15 чери парадајза
  • 100 грама фета сира
  • со
  • першун
  • зелени бибер
  • кришка лимуна по укусу
Припрема:

Загрејте воду док не прокључа. У то ставите амарант и кувајте 15 минута, повремено мешајући. Знате да је кување житарица готово када упије сву воду. Оставите на страну да се охлади. Очистите лук и исеците га на траке. Огулите авокадо (кашиком одвојите месо авокада од коре кашиком). Чери парадајз оперите и преполовите. Када се амарант охлади додајте га у поврће и лагано промешајте. Додајте још једну кашику маслиновог уља и исецкани фета сир. Додајте мало зеленог бибера, соли и ситно сецканог першуна и још једном промешајте.

Веганска дијета ублажава реуматоидни артритис

Преузмите андроид апликацију.