Почетна > Бизнис
Бизнис

Купци спремни да плате за нови аутомобил између 13.000 до 20.000 евра

Купцима нових аутомобила је пресудан фактор у одабиру бренд и одређени модел за који су спремни да плате између 13.000 и 20.000 евра. Током 2022. године продато је 22.785 нових аутомобила, што је за шест одсто мање у односу на продају остварену током 2021. године.
купци
Фото: Pixabay/Pexels

Они наводе да је код нас најпродаванији бренд Шкода. Да одмах затим следе Toyota, Fiat, Hyundai, Dacia и Kia.

„За разлику од половњака, у прошлој години доминантно су се продавали нови аутомобили са бензинским моторима. Занимљиво је да је значајно порасла популарност модела на хибридни погон. Све то и још много увида са тржишта нових аутомобила“, наводе са овог портала.

Како кажу, купци нових аутомобила су се у години иза нас у највећем броју одлучивали за бензинце. Који чине чак 59 одсто продаје у 2022. години, иза њих следи дизел са 20 одсто. Док све веће учешће имају и хибриди, са чак 17 одсто.

Најчешће наведен разлог испитаника овог портала за куповину нових возила јесте да при купови нема потребе за додатним улагањем. Док су за остале испитанике пресудни разлози техничка исправност новог аутомобила, фабричке гаранције, веће безбедности, као и лакша каснија продаја.

Folksvagen planira da završi prodaju ruskog poslovanja u prvoj polovini 2023.

 

 

Преузмите андроид апликацију.